Test på bare 5 minutter

På bare 5 minutter kan du få overblik over dit barns læsning.

Hvor godt læser mit barn?

Hvordan dit barn læser, og hvordan dit barns læseniveau er i forhold til klassekammeraternes, er afgørende i forhold til mange fremtidige valg i dit barns liv. Derfor er det værd at kigge nærmere på netop dit barns læseniveau. Det kan som forældre være svært at vurdere, om der er tale om læsevanskeligheder. Det kræver, at man undersøger læsningen lidt nærmere. På bare 5 minutter kan du få bedre overblik over, hvordan det går med sit barns læsning, og du ved mere om, hvordan I sammen kan komme godt i gang med læsetræningen.

Hvis du gerne vil vide, om dit barn er i læsevanskeligheder, så er det værd at kigge nærmere på:
• hvordan dit barn læser og staver
• dit barns motivation
• din mavefornemmelse
• hvad skolen giver udtryk for

Mavefornemmelse og trinmål

Måske har du allerede en mavefornemmelse, der fortæller dig, at I har brug for at lære mere om læsning, måske er du blot usikker på, hvordan det går med dit barns læsning. Der er mange forskellige områder af læsningen, man skal forholde sig til for at vurdere et barns læsning.
Mavefornemmelsen kan være et godt praj om, at der er brug for mere støtte til læsningen, men der er helt konkrete måder at undersøge læsningen på. Her får du to fokuspunkter, du kan starte med at forhold dig til, hvis du skal vurdere dit eget barns læseniveau:

1. Dit barns læsehastighed i en alderssvarende tekst
2. Sværhedsgraden (Lix eller Let-tallet) på de bøger, som dit barn læser Det betyder f.eks., at Søren som går i slutningen 2. klasse (ca. maj) skal kunne læse bøger på Lix 7-9 med en læsehastighed på 80 ord/minut. Disse tal er trinmål for skolernes undervisning.

Der vil være meget forskel på hvert enkelt barn i de enkelte klasser. I denne sammenhæng er det vigtigt at se på præcist dit barns læseudvikling. Går det fremad? Og bliver dit barn hele tiden bedre til at læse?

Gratis og overskuelig tjekliste

Jeg har lavet en enkel og overskuelig tjekliste til dig, som du frit kan downloade.

Det tager dig ca. 5 minutter at løbe listen igennem, og så har du et rigtig godt overblik over, om dit barn er i læsevanskeligheder, hvor udfordringen hovedsageligt ligger gemt, og hvad der kan være dit næste skridt for at hjælpe dit barn videre med læsningen.

Jo før dit barn får hjælp, des bedre

Læsevanskeligheder kræver professionel hjælp, og det er aldrig for sent eller for tidligt at henvende sig, men jo før, des bedre kan barnet få hjælp og hurtigere få lært at læse.
I Læsekarrusellen hjælper vi forældre med at få metoder og strategier til at kunne hjælpe deres børn med læsetræningen, så barnet lærer at læse bedst muligt og så det bliver en rar oplevelse frem for en kamp.
Er du klar til at modtage min hjælp?
Scroll to Top