Hvad er en læsevurdering?

Før vi tilbyder et læseforløb, tilbyder vi altid en gratis og uforpligtende læsevurdering, så vi ved, hvordan vi kan hjælpe netop dit barn.

En læsevurdering giver overblik

Mange forældre bekymrer sig om, hvordan det egentlig går med deres barns læsning.
Måske gør du også det. Eller måske ved du godt, at dit barn ikke helt læser på niveau med sine klassekammerater, og både du og dit barn mærker en frustration over, at det ikke går så nemt.
Så kan en læsevurdering være en god idé. Den kan nemlig hjælpe jer med at få overblik over, hvordan det går, og den kan hjælpe jer videre.

Gratis og uforpligtende

I Læsekarrusellen tilbyder vi alle nye mulige kunder en gratis og uforpligtende læsevurdering.
En Læsevurdering giver os et godt overblik over, hvordan dit barn læser og hvad næste skridt er for en bedre læseudvikling, og samtidig giver den både dig som forælder og dit barn mulighed for at mærke efter, om du tror, at vi kan få et godt samarbejde. Det er lidt som at købe nye sko – dem prøver du også inden købet.

Indholdet i en læsevurdering

En læsevurdering indeholder altid følgende punkter:

• Jeg forklarer dit barn, hvad vi nu skal i gang med og sikrer mig, at dit barn forstår, at jeg er klar til hjælpe, hvis der er noget, som er svært. Det gør dit barn tryg i situationen, så han/hun tør tale med mig.
• Jeg snakker med dit barn og lytter efter dit barns udtale, talelyst og ordforråd. Jeg stiller nogle spørgsmål som f.eks. Hvordan kommer du i skole? Hvor mange er der i din klasse? Kender du bogstavernes lyde? Så vi har noget at snakke om.
• Jeg hører dit barn læse en kort tekst og hjælper selvfølgeligt, hvis der er svære ord. Mens dit barn læser, lytter jeg efter, hvilke strategier dit barn bruger til at læse nye eller svære ord. Det er netop det, som kan fortælle mig, hvad det næste skridt i dit barns læsning er.
• Nu har jeg fået en idé om dit barns læringsstil, læringsudvikling og personlighed. Så tager jeg en snak med dig og dit barn om, hvad der er svært ved læsningen. Vi snakker også om læring generelt. Undervejs får du at vide:
• hvordan dit barn læser
• hvordan dit barns læsning kan forbedres og
• hvilket behov dit barn har for støtte til sin læsning
• Vi slutter af med at tale sammen om, hvordan et evt. læseforløb til dit barn kan sættes sammen, så det passer bedst muligt til jeres familie.

Et par dage senere snakker vi sammen og finder ud af, om vi skal samarbejde om, at dit barn bliver en bedre læser.

Tid og sted

En læsevurdering foregår enten i Læsekarrusellens lokaler i Hedensted eller via Skype/Facetime. Skype/Facetime fungerer godt og kan med fordel bruges af jer, som kommer langvejs fra. Selve læsevurderingen tager ca. 30 minutter, hvor jeg både taler med dig og dit barn om læsningen.
Scroll til toppen